Меню
Към количката

VIKING MB 655 RS Мощна бензинова косачка с валяк за трева

VIKING MB 655 RS Мощна бензинова косачка с валяк за трева
VIKING MB 655 RS Мощна бензинова косачка с валяк за трева
  • Наличност: Няма наличност
  • Марка: VIKING
  • Модел: MB 655 RS
  • Тегло: 58.00kg
Разглеждания на продукта: 391
2,901.00лв.

С VIKING MB 655 RS се постига не само ефективност при косене на големи площи, но и дизайн на ивици на окосената площ. Нейният 1-скоростен колесен механизъм гарантира ефективно косене и на по-големи площи. При модел Rear-Roller, какъвто е MB 655 RS, задните колела са заместени от валяк. Изработен от неръждаема стоманена сплав, той се грижи за типичния английски дизайн на ивици в градината Ви. Косенето е лесно още от стартирането. С механизма на автоматичния смукач двигателят запалва още след първото издърпване на стартерното въже. По време на косене интегрираният съединител нож-спирачка предпазва коляновия вал от възможни удари по ножа за косене. И при избора на височината на тревата не рискувате благодарение на централната настройка на височината на косене. Управлението с комфортната моно-ръкохватка с гумирана част е лесно и интуитивно. Тя може да бъде регулирана както във височина, така и да се сгъва, за да можете да съхранявате косачката компактно, когато не я използвате.

Алуминиев корпус

Алуминиевият корпус се отличава с ниско тегло и голяма стабилност. Прахово боядисаните повърхности, резистентни срещу гориво и корозия, запазват своя блясък дълго време.

Двигател DOV ReadyStart

Единична гърбица от гърбичното зъбно колело контактува последователно със специално оформените, патентовани превключващи лостове, които са свързани директно към клапаните посредством кобилица. Благодарение на по-малкото движещи се елементи се постига по-голяма надеждност и по-ниско ниво на шума и двигателят се отличава с по-плавен и спокоен ход.

Колесен механизъм

Моторизираният колесен механизъм улеснява косенето на големи площи и по наклони. В зависимост от модела косачките VIKING са оборудвани с 1 или 3 предни скорости, респ. с безстепенен варио-колесен механизъм.

Предпазни спойлери с възможност за подмяна

Пластмасовите предпазни спойлери осигуряват допълнителна защита на корпуса при косене покрай стени и ръбове. При износване лесно се сменят с нови.
Лесно движещи се колела

Задвижващите колела с тракционен профил са много здрави и имат дълъг живот на експлоатация. Те гарантират бързо придвижване в избраната посока.
Иновативен кош за трева

Тъй като въздушните отвори на коша са насочени надолу, а капакът му е затворен, окосената маса и прахта не могат да излязат нагоре, благодарение на което машината се замърсява по-малко. Вграденият индикатор за равнището на запълване посочва подходящия момент за изпразване на коша за трева. Дизайнът на коша от две части гарантира лесното му отваряне и изпразване.

Вграден индикатор за нивото на запълване

В коша за трева на всички косачки VIKING със задно изхвърляне е вграден индикатор за нивото на запълване. Той сигнализира за подходящия момент за изпразване на коша.

Техн. данни
Височина на косене мм 20-80
Кош за трева, вместимост л 70
Материал на корпуса алуминий
Настройка на височината на косене на 6 степени (централна)
Предавателна кутия 1 предна скорост
Скорост 4,2 км/ч
Тегло кг 54
Тревна площ м² до 2 500
Ширина на косене см 53

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
Лош Добър