5 основни грешки при градинарството

Съществува голямо разнообразие от съдържание в интернет и в градинарските публикации и форуми, което ви казва какво трябва да правите в градината.

Но с толкова много информация, която ви казва всичко, което трябва да направите, понякога забравяме всички неща, които не трябва да правим, особено онези от нас, които са начинаещи в градината! Ето някои от най-често срещаните грешки, свързани с градинарството, и как можете да ги избегнете.

  1. Прекалено поливане на вашите растения

Всички знаем, че растенията, както и всичко останало на планетата, се нуждаят от вода, за да оцелеят. Въпреки това, също като всичко останало, ако дадете прекалено много вода, рискува да се удави. Излишната вода също може да отслаби растението и да го направи слабо.

За да избегнете това, винаги правете изследвания! Потърсете колко вода се нуждае вашето растение, като вземете предвид светлината и типа на почвата. Някои растения трябва да се напояват само веднъж седмично или така, докато други ще се нуждаят от ежедневно поливане, особено ако е горещо.

Също така не забравяйте да закупите саксии за растения с дренажни отвори в основата, в противен случай водата ще насити напълно почвата и вашето растение ще пострада.

2. Третиране с пестициси

Пестицидите не са отговорът за здравето на растенията, които много хора мислят, че са често срещани грешки при градинарството. Макар да е вярно, че те ще запазят растенията безопасни от насекоми, това може да бъде и вредно за здравето на растението.

Защо е така? Просто казано, това е така, защото пестицидите не дискриминират. Така че, докато те ще държат охлюви и охлюви в залива, те също ще обезсърчат пеперуди и пчели. Това означава, че растението няма да бъде опрашено и в дългосрочен план може да пострада.

Ако имате нужда да защитите вашите растения, опитайте да използвате физически бариери като ограда. Ако трябва да използвате пестицид, не забравяйте да го използвате пестеливо.

3. Закупуване в разцвет

Често срещани грешки при градинарство Ако сте в градински център, който търси нови цветя за вашата градина, игнорирайте тези, които са в пълен цвят. Ако купувате храна от супермаркета с най-дълга дата на използване, той ви дава повече време да се насладите на продукта, преди да го развали.

Същият принцип важи за цветята. Ако те вече са в пълно разцвет, няма да минат много преди да започнат да умират. Потърсете млади растения, които все още трябва да цъфтят със здраво изглеждащи листа, стъбла и пъстри пъпки. По този начин ще можете да се наслаждавате на цветята много по-дълго.

4. Границите са подходящи за разрушаване

Всички ние от време на време се нуждаем от малко пространство. Това важи и за растенията. Когато засаждате в леглото си, не забравяйте да оставите достатъчно пространство между вашите семена или растения, тъй като поставянето им в близост ще им позволи да се борят за вода, светлина, пространство и хранене и всички те ще страдат в резултат на това. За да накарате растенията ви да станат силни, не забравяйте да ги отделите, за да се уверите, че те не се борят за пространство.

 5. Отнемайки твърде много от върха

Когато растат жив плет и храсти, има стремеж да се отрежат растенията в желаната форма много рано в общ градина грешки живота им. Опитайте се да устоите на това желание.

Без да давате на растението време да расте правилно, рискувате сериозно да го отслабвате. Не забравяйте да му дадете достатъчно време да растете, преди да започнете да го оформяте.

Когато започнете да оформяте и режете жив плет и храсти, отделете само тънък слой всеки път. Това е същият принцип, колкото и намаляването на тревата, тъй като отнемането на прекалено много наведнъж рискува да разруши растението и да го изложи на замръзване и грубо израстване. Ако имате съмнения, разгледайте нашия блог за това как да получите най-доброто от вашата трева за подрязване.

Бихме се радвали да чуем за собствените си градински преживявания – какво научихте, че искате да сте знаели, когато сте започнали градинарството? Какви са вашите най-добри съвети и трикове за градинари, които току-що започват? Споделете вашите коментари във Facebook и помогнете на вашите съблазнителни градинари.